Coffee based fuels

Coffee Based Fuels: [Brandstof gebaseerd op koffie]

 

Van de koffieboon wordt een klein percentage gebruikt voor het zetten van ons heerlijke kopje koffie, de rest van de energie zit nog in het koffiedik wat overblijft!

De koffieboon is grotendeels houtachtig en uit vele onderzoeken blijkt dat koffie een zeer hoge energiewaarde heeft zelfs tot wel 25% meer dan hout.

Verder brandt het zeer schoon en daarmee is het een waardevolle biobrandstof. Coffee Based Fuels zijn gebaseerd op koffiedik en gemengd met Het unieke proces van opmengen en persen zorgt voor een zeer harde pellet wat zorgt voor een mooie schone en controleerbare verbranding.

In de Nederlandse fabriek halen we het vocht uit het koffiedik. Door het koffiedik vervolgens samen te persen met houtvezels, levert dit een bio-massa-pellet op. Bij gebruik in een pelletkachel levert dit een zeer hoog warmterendement op. Bovendien is de verbranding van koffiedik-pellets schoner en blijft er minder as over dan bij houtpellets. Reguliere pellets (100% hout) zijn vaak gemaakt van hout afkomstig uit het buitenland. Door koffiedik uit eigen land te gebruiken voor de productie van bio-pellets, kunnen logistieke kosten en bijbehorende CO2-uitstoot voor het transport van het hout worden bespaard. Door koffiedik te gebruiken als duurzame brandstof voor pelletkachels ontstaat een nieuwe warmtebron. Zo zorgt koffiedik er niet alleen voor dat mensen het thuis lekker warm krijgen, maar ook dat horecagelegenheden hun gasten dubbel kunnen ‘opwarmen’ met koffie. Deze warmtebron is bovendien erg geschikt voor allerlei andere toepassingen, zoals het verwarmen van zwembaden, kantoren en huishoudens.

Door slimmer omgaan van waardevolle afvalstromen reduceert het afhankelijkheid import van Biomassa. Dat is goed voor het milieu en spaart natuurlijke grondstoffen.

100% Organische- 100% Nederlands Biobrandstof.

 

 

 

Pellets:

In de door ons omringende landen wordt veel gebruik gemaakt van pellets en briketten voor het verwarmen van huizen. Maar ook in Nederland vindt ondertussen meer de weg naar deze duurzame oplossing. De Nederlandse overheid biedt aan voor de aanschaf van pellet kachels en wil daarmee ook de particulier helpen met het duurzaam verwarmen van hun huizen. Ook bij bedrijven, kantoren en zwembaden worden er steeds meer gestookt met houtpellets. Onder Coffee Based fuels maakt Koffie Recycling Nederland hoogwaardige Bio pellet die met de beste hout producten kan meten.

 

Briketten:

Onze briketten worden onder hoge druk samen geperst zonder parafine of chemicalien. Door schoon onbehandeld hout te gebruiken zijn de briketten te gebruiken voor uw open haard zonder vreemde luchtjes. De combinatie van koffiedik en hout zorgt voor mooi en aangename vlam en warmte van een briket die langdurig brand. Mede door de mooie schone vlam ook zeer goed te gebruiken voor uw barbecue of sfeerhaard.

Door gebruik te maken van schone grondstoffen en het zorgvuldig terug drogen hebben de briketten

Een vochtpercentage van slechts 7 tot 9%.

Het weinige as wat overblijft kan ook nog gebruikt worden voor uw tuin.